Мъж скочи в зоната на депутатите на индийския парламент, извика лозунги

...
Мъж скочи в зоната на депутатите на индийския парламент, извика лозунги
Коментари Харесай

Мъж запали димка и прездизвика суматоха в индйския парламент

Мъж скочи в зоната на депутатите на индийския парламент, извика лозунги и запали самоделна димка в сряда, което съставлява огромен пробив в сигурността на 22-ата годишнина от смъртоносната офанзива против комплекса, предава " Ройтерс ".

Телевизионният канал на Народното събрание сподели по какъв начин млад мъж, облечен в черно сако и мрачен панталон, скочи от галерията за гости в зоната за сядане на депутатите в долната камара, до момента в който приказва един народен представител, покатери се по масите и излезе на пътеката.

Той беше заобиколен от чиновници по сигурността и законодатели и заловен на пътека, когато запали самоделна димка, скрита в обувките му, освобождавайки гъст бял и жълт пушек, споделиха депутати.

Четирима души, в това число мъжът, са задържани, съобщиха управляващите.

" Всичко се случи за половин минута или една минута ", сподели Раджендра Агарвал, народен представител от ръководещата партия Бхаратия Джаната, който председателстваше Народното събрание, пред телевизионния канал CNN News 18, добавяйки, че е видял и втори човек в галерията за гости пробвайки се да скочи в зоната на законодателите.

" Няма подозрение, че това е огромен пропуск в сигурността.

Законодателите споделиха, че нарушителят е крещял лозунги, които те не са могли да схванат, и е имало тон и малко пушек.

Премиерът Нарендра Моди не беше в Народното събрание по това време.

" Очаквах, че може би ще взривят нещо, ще стрелят някъде ", сподели Судип Бандиопадхиай, народен представител от Конгресната партия на Тринамол, пред новинарската организация ANI, в която Ройтерс има миноритарен дял.

" Това е сериозен пропуск в сигурността. Как са влезнали... изпускат пушек, суматохи ", сподели той.

Долната камара спря работа скоро след случая, само че възобнови активността си към час по-късно.

Председателят Ом Бирла каза на членовете, че следствията са открили, че димът, изтърван от мъжа, е бил  " елементарен пушек, единствено с цел да провокира сензация ". Двама души са задържани от вътрешността на постройката и двама отвън комплекса, сподели той.

Няма изказване от правителството или правоприлагащите органи.

Инцидентът е станал в новата постройка на Народното събрание с висока степен на сигурност, открита от Моди през май.

През 2001 година повече от дузина души, в това число петима въоръжени мъже, бяха убити при нападение против остарялата постройка в същия комплекс, за което Ню Делхи упрекна основаните в Пакистан екстремисти.

След офанзивата противниците с нуклеарно оръжие Индия и Пакистан мобилизираха един милион войници от двете страни на границата си и бяха на прага на война, преди месеци на световна дипломация да я предотвратят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР